28 april - Dutch oven

De maand april draait bij ons om buiten koken. De lente zorgt er voor dat we al onze mooie buitenkookspullen willen gebruiken! Dat doen we vandaag dan ook met een demonstratie van de Lodge Dutch oven. Hoewel de term Dutch oven traditioneel gezien gebruikt wordt voor elk soort braadpan, vaak van gietijzer, bedoelt men tegenwoordig vooral een bepaald type. Namelijk een gietijzeren pan op lage pootjes, voorzien van een diepe deksel. Deze pan plaats je boven kolen. Op de deksel leg je vervolgens ook gloeiende houtskool en zo creëer je als het ware een oven. Hoe dit precies in z'n werk gaat en wat je zoal kan met zo'n Dutch oven ontdek je vandaag bij Kookhuis aan de Maes. Kom preuve!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
VVV cadeaubon goed besteden bij Kookhuis aan de Maes
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie